Regulament

REGULAMENT

GENERALE:

“MOTO RODEO DAYS – TRAINING 3 ” este un eveniment   Moto Enduro deschis  oricarui practicant amator de enduro si motocross, care are ca scop : promovarea  sporturilor cu motor in  Comuna Ceuasul de Campie jud.Mures si aducerea in cadru organizat a ACS Moto Play Track prin selectie a practicantilor de enduro si motocross din zona.

ORGANIZATOR – ASOCIATIA CLUB SPORTIV MOTO PLAY  TRACK  din Sancraiu de Mures.

PARTICIPANTI – Deschis tuturor posesorilor amatori de motociclete specifice Enduro si Motocros.

Participant – este acea persoana care completeaza   Formularul de Inscriere, semneaza de luarea la cunostinta asupra Regulamentului si Programului de desfasurare, semneaza Formularul de particpare pe propria raspundere si achita Taxa de Participare.

Taxa de participare este in suma de : 250.00 lei

 • INSCRIEREA : Online pe SITE-ul www.motoplaytrack.com pina in ziua de 14.06.2024 si plata in contul :
  RO13BRDE270SV26746912700

 • Sau INSCRIEREA la cortul secretariat al evenimentului in intervalul orar 08-10 din data de 15.06.2024

In nici una din situatii taxa de inscriere NU se returneaza.

Organizatorul –  echipa de organizare (staff-ul), arbitrii de eveniment ,observatori, voluntari.

Evenimentul este organizat pe un teren proprietate privata si parte pe proprietatea publica pusa la dispozitie de Comuna Ceuasu de Campie.

Organizatorul isi rezerva dreptul unilateral de a nu inscrie in eveniment  pe orice persoana din motive obiective.

Organizatorul isi rezerva dreptul unilateral de a exclude din eveniment pe acel participant care:  –  Nu respecta prezentul regulament; – Se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a substantelor de orice natura interzise de legislatia tarii noastre; – Are un comportament agresiv si nesportiv ce perturba buna desfasurare a evenimentului.

Zilele de desfasurare a evenimentului “MOTO RODEO DAYS – TRAINING 3” sunt : 15 si 16 IUNIE 2024 , dupa cum prevede programul de desfasurare.

Secretariatul  este locul unde au loc evenimentele legate de organizare: inscriere,sedinta tehnica , cronometrare, afisarea rezultatelor, depunerea si solutionarea contestatiilor, premierea.

Echipa de arbitraj – Arbitrii care decid cu privire la regulile de participare si stabilirea clasamentului.

Sedinta tehnica – aduce la cunostinta participantilor regulamentul de participare si regulile evenimentului.

Sunt acceptate motociclete specific de Enduro si Motocross in 2 si 4 timpi.

Nu sunt acceptate motociclete echipate cu cuie sau suruburi pe anvelope.

Tipul de parcurs : Parcurs de tip piramidal.

PROGRAMUL DE DESFASURARE:

15.06.2024

 • 8.00-10.00 – INSCRIEREA  la secretariatul evenimentului marcat “INSCRIERI”    
 • 11.00 – SEDINTA TEHNICA CU PARTICIPANTII 
 • 11.30 – START ziua I – MOTOCICLETE 
 • 16.30 – Premierea zilei

CLASE DE PARTICIPARE

 1. Clasele   A ,B si copii

Clasele A si B sunt stabilite dupa prima mansa de calificari

Participantii minori au nevoie si de acordul notarial al ambilor parinti.                  

TRASEUL ziua I :  – Ora 11.30 – START – Programul se desfasoara pe un traseu marcat cu benzi de delimitare alb/rosu ce include obstacole din: busteni, cauciucuri, bolovani etc, amenajate de Organizator. Parcursul este unul piramidala.Formarea grupelor de start se  face de catre Echipa de Arbitraj dupa tragerea la sorti. Startul se va da in grupe  stabilite de catre Echipa de Arbitraj  in functie de numarul de participanti.Dupa primul start se stabilesc grupele A si B.

16.06.2024

TRASEUL ziua II: – Ora 10 START – Programul se desfasoara pe un traseu marcat cu benzi de delimitare alb/rosu si sageti indicatoare ce include traseul din prima zii si continua cu un parcurs specific Enduro. Startul se ia pe clase separate A si B, cu un parcurs de 1.5 ore. – Ora 15.00 Premierea ziua II.                                                                                                                             

ZONA DE PARCARE destinata participantilor

 • Este un spatiu delimitat unde participantii au un loc alocat .
 • Pe toata perioada evenimentului , si  intre probe , este obligatorie  parcarea motocicletelor in acest perimetru.
 • Este interzisa stationarea in zona de parcare cu motorul pornit.
 • Este interzisa rularea motoarelor in zona de parcare a participantilor cu o viteza mai mare de 5 km/ora.
 • Este interzisa servisarea motocicletelor fara a folosi materiale de protejare a mediului inconjurator ( covor-prelata ).
 • Este  interzisa scurgerea uleiurilor si fluidelor in tot perimetrul  evenimentului. Deseurile de orice natura se pot arunca doar in locurile amenajate ,in recipiente de sortare separate asigurate de organizator
 • Organizatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta participarea motocicletelor cu defectiuni  tehnice majore si cu modificari care ar putea pune in pericol siguranta si securitatea celorlalti participanti si spectatori.
 • Este strict interzis fumatul in zona de parcare a participantilor si pe tot traseul amenajat si marcat de organizator

OBLIGATIILE PARTICIPANTILOR:

 • Participantii sunt obligati sa respecte intocmai indicatiile date de catre Organizator .
 • Participantii sunt obligati sa respecte sensul de mers indicat prin marcaje, este interzisa parcurgerea traseului in sens invers.
 • Pe tot parcursul traseului , in caz ca un sportiv observa un alt sportiv cazut , acesta este obligat sa sporeasca atentia si sa se asigure ca il poate depasi fara a-i pune in pericol integritatea.
 • Daca pe parcursul traseului  motocicleta este culcata pe pamint, participantul respectiv  are obligatia sa intrerupa imediat alimentarea cu combustibil pentru a evita orice scurgere.
 • Participantii la eveniment sunt obligati pe toata durata lui sa aplice masurile de siguranta asupra celorlalti participanti, sa evite orice posibilitate de accidentare proprie si a celor din jur, a altui participant sau spectatori.
 • Sportivii mai rapizi sunt obligati  sa semnalizeze depasirea celor mai lenti prin orice mijloace sonore , claxon sau turarea motorului, pentru a evita orice coliziune.
 • Pe parcursul traseului participantii au obligatia sa poarte echipament de protectie specific : cizme , protectii picioare, armura , protectii maini, manusi, casca si ochelari.
 • Pe tot parcursul desfasurarii evenimentui participantii sunt obligati sa respecte si sa aplice regulile de Fair-Play sportiv.
 • Participantii au obligatia sa poarte pe tot parcursul evenimentului pe motociclete autocolantele cu numere, materialele de distingere oferite de Organizator.
 • Organizatorul nu raspunde sub nici un fel asupra obiectelor, bunurilor  si materialelor lasate nesupravegheate pe tot perimetrul de desfasurare, inclusiv in zona de parcare a sportivilor.
 • Toti participantii sunt obligati sa respecte toate indicatiile date de organizator pe tot perimetrul de organizare.
 • Participantii care nu respecta traseul marcat vor fi exclusi din eveniment, lucru hotarit de echipa de arbitraj.

Toti participantii atit persoanele din staful de organizare cit si sportivii inscrisi la eveniment  sunt obligati sa cunoasca si  sa respecte prezentul regulament. Necunoasterea acestui regulament nu exonereaza pe nimeni de raspundere si consecinte.

SPECTATORI:

 • Accesul in perimetrul de desfasurare este gratuit pentru spectatori, acestia avind obligatia sa aiba un comportament civilizat prin care sa nu disturbe buna desfasurare a probelor sportive.
Scroll to top